Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
7 a 13 octubre Save the date
Generalitat de Catalunya
Tornar

Escalfem motors amb la inauguració de les 3 mostres expositives

19-09-2019
  • Sota el lema “artesania divina”, la Setmana d’Artesania de Catalunya de la Generalitat celebrarà la VIII edició del 7 al 13 d’octubre amb una programa d’activitats que inclou enguany 3 exposicions que s’inauguren, com a preludi,  demà al Centre d’Artesania de Catalunya ( Banys Nou, 11) i que mostraran les tendències més innovadores en joia contemporània.

 

  • De la mà de Joya Barcelona i l’entitat italiana Adornmet – Curating Contemporary Art Jewelry, arriba l’exposició d’abast internacional “NUDA VITA ” una experiència híbrida que posa en escena, a través de peces i fotografies artístiques, les noves col·leccions de 13 destacats joiers de diferents nacionalitats.

 

  • Per la seva banda, “FUSIÓN, Certamen de Joieria amb Vidre”, reuneix 41 peces de gran bellesa escultòrica i artística de joia en vidre de joves talents i artistes consagrats, seleccionats en la primera edició de la convocatòria d’àmbit estatal, impulsada per Fundesarte i el Museo de Arte en Vidrio de Alcorcón – MAVA.

 

  • També a partir de demà el Centre acull la mostra anual d’Insígnies de Mestre Artesà 2018”. Totes 3 exposicions es podran veure fins al proper 27 d’octubre i formen part alhora del programa d’activitats paral·leles del certamen JOYA Barcelona Art Jewellery & Objects, on Artesania Catalunya estarà present del 10 al 12 d’octubre al  Disseny Hub Barcelona amb un estand i la proposta de 4 artesans de joieria i objectes d’autor.

La VIII edició la Setmana d’Artesania de Catalunya, iniciativa que impulsa la Generalitat a través d’Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda ( CCAM), se celebrarà del 7 al 13 d’octubre amb una programa d’activitats que inclou 3 exposicions que s’inauguren, com a preludi, demà dijous 19 de setembre al Centre d’Artesania de Catalunya ( Banys Nou, 11. 19.30 hores).

 

Artesania Catalunya ha volgut dedicar en aquesta edició de la Setmana l’activitat expositiva a apropar i mostrar les tendències més innovadores i creatives en joia contemporània, d’àmbit nacional i internacional,  a través de tres exposicions: “NUDA VITA”;FUSIÓN, Certamen de Joieria amb Vidre”; i “ Insígnies de Mestre Artesà 2018.

 

Totes 3 exposicions es podran visitar fins al proper 27 d’octubre i formen part  alhora del programa d’activitats paral·leles del certamen internacional JOYA Barcelona Art Jewellery & Objects, on Artesania Catalunya estarà present del 10 al 12 d’octubre al Disseny Hub Barcelona, amb un estand i la proposta de 4 artesans de nivell. El responsable d’Artesania Catalunya de la Generalitat, Xavier Villas, acompanyat de la responsable de Fundesarte, Laura de Miguel,  i el director de Joya, Paulo Ribeiro, inauguren demà les 3 exposicions.

 

“NUDA VITA”: una exposició híbrida, de peces i fotografies creatives, de 13 destacats joiers d’àmbit internacional

 

De la mà de Joya Barcelona i l’entitat italiana Adornmet – Curating Contemporary Art Jewelry, arriba NUDA VITA, una experiència de producció artística que posa en escena la feina d’alguns dels orfebres joiers contemporanis més destacats.

 

Aquesta iniciativa, comissariada per Ilaria Ruggiero, es va presentar per primera vegada a la Setmana de la Joieria de Munic i explora el valor i el paper de les entitats polítiques, col·lectives i públiques a partir de l’expressió Nuda Vita, un terme encunyat per Walter Benjamin i posteriorment pel filòsof Giorgio Agamben, que s’interpreta en aquesta ocasió com una condició impossible, un concepte inqualificable, una acció artística.

 

La mostra presenta les noves col·leccions de 13 artistes de diferents nacionalitats, als quals es va convidar a treballar en la idea d’una dimensió col·lectiva, pública i política: Vivien Bedwell (Austràlia), Daria Borovkova (Rússia), Corrina Goutos ( EEUU), Satomi Kawai (Japó), Anna Lewis (Regne Unit), Nina Lima (Brasil), Daniel Ramos Obregón( Colòmbia), Daniella Saraya (Israel), Hansel Tai (Xina) , Martina Turini (Itàlia), Tanel Veenre (Estonia), Maria Ignacia Walker( Xile) i Snem Yildirim ( Turquia).

 

Cada artista ha dut a terme la seva pròpia recerca artística en una direcció determinada, desenvolupant conceptualment una experiència íntima, amb l’objectiu de plasmar-la mitjançant un llenguatge peculiar i personal: el paper de la dona a la societat, la qüestió del gènere, l’orientació sexual, la identitat espiritual, el consumisme i la cultura d’un sol ús, la dinàmica de l’apropiació i el xoc cultural, l’esclavitud, la idea de la bellesa, règims polítics i dictadures, el misticisme i l’erotisme o discapacitat i espais públics són alguns dels temes que tracten aquestes peces.

 

Aquestes col·leccions han estat fotografiades per diferents fotògrafs sota la direcció creativa de l’Arianna Novaga (Professora adjunta de fotografia i comunicació a l’IUSVE de Verona i Venècia i professora d’història i tècniques fotogràfiques a la Universitat de Trieste): Asia Flamini, Simone Franzolini, Marco Pauletto, Joan Porcel Pascual i Angelo Tassitano.

 

 

FUSIÓN, Certamen de Joieria amb vidre”, 41 peces, de 29 autors de gran bellesa escultòrica i artística de joia en vidre

 

Per la seva banda, “FUSIÓN, Certamen de joieria amb vidre”, reuneix 41 peces de gran bellesa escultòrica i artística de joia en vidre de 29 joves talents i artistes consagrats, seleccionats en la primera edició de la convocatòria d’àmbit estatal, impulsada per Fundesarte i el Museo de Arte en Vidrio de Alcorcón – MAVA.

 

Aquesta és una mostra representativa d'aquest subsector artesà que aglutina les creacions d'artistes que treballen al voltant d'un material tan versàtil com el vidre, així com  també ha potenciat col·laboracions entre artesans de diferents àmbits. L'exposició acull 41 peces o col·leccions de 29 creadors procedents de tota la geografia espanyola, realitzades en la seva major part amb vidre, i que responen a un concepte de joieria entès com aquelles peces úniques, amb concepte escultòric i artístic, susceptibles de ser utilitzades com a ornament per al cos humà, amb independència de les tendències del mercat.

 

En la mostra és poden admirar des de peces escultòriques fins a altres més convencionals, però que destaquen per la seva bellesa i simplicitat, passant per joies amb missatge que fan reflexionar sobre el nostre entorn. També hi ha col·laboracions entre artesans i artesanes de diferents sectors. En definitiva, una varietat que reflecteix també la diversitat de les persones que les han creat i que recull el catàleg  de l'exposició.

 

El disseny expositiu, com a part de la seva formació tutelada en l'estudi d'arquitectura i disseny Julián Zapata GDP, correspon a Marta Acer, Beatriz Martín, Laura Rodríguez i Francisco Javier Sánchez, alumnes de l'Escola Artediez de Madrid, centre públic que compta amb una important experiència en els ensenyaments d'arts plàstiques i disseny.

 

56 projectes d’alumnes d’escoles de joieria en la Mostra d’Insígnies de Mestre Artesà 2018

 

L’aposta expositiva dedicada a la joieria, es complementarà amb les 56 peces de la col·lecció Insígnies del Mestre Artesà i les peces dels alumnes d’escoles catalanes que participen enguany en el Concurs d’Insígnies de Mestres Artesans, fruit de la col·laboració entre el CCAM i les escoles de joieria catalanes

 

Aquesta és una mostra  que dóna a conèixer els diversos projectes procedents de les escoles amb cicles superiors de joieria: Llotja, Massana, Arsenal, La Industrial, Tarragona i l’Escola del JORGC. Els artesans guardonats anualment amb el diploma de Mestre Artesà reben, amb la distinció, un exemplar de la insígnia guanyadora del Concurs que es convoca i que serveix per a la creació de la col·lecció d’insígnies de Mestre Artesà, que ja consta de 13 peces.

 

 

Artesania Catalunya uneix creativitat i disseny a JOYA Barcelona amb un estand i la mostra de peces de 4 artesans catalans de joieria i objectes d’autor

 

Els artesans Ferran Collado (vidrier), Alberto Bustos (ceràmica artística), Annie Michie (artista tèxtil) i Clara Niubó (joiera) presentaran al saló, que se celebra del 10 al 12 d’octubre al Museu del Disseny de Barcelona i que coincideix amb la Setmana d’Artesania de Catalunya,­­ una selecció de peces que combinen les tècniques artesanals amb conceptes artístics.

 

Amb aquest estand, Artesania Catalunya estarà present al saló amb l’objectiu d’impulsar la internacionalització de l’artesania catalana, en un certamen de referència internacional, i captar noves oportunitats de negoci i comercialització.

 

Del 7 al 13 d’octubre, VIII edició de la Setmana d'Artesania de Catalunya sota el lema "artesania divina".

 

Sota el lema “artesania divina” (perfecta en el seu gènere, extraordinàriament bona o bella que destaca per les seves qualitats), arriba la VIII edició de la Setmana d'Artesania de Catalunya que se celebrarà del 7 al 13 d’octubre a diferents espais de la ciutat de Barcelona i arreu de Catalunya.

 

A banda de la proposta expositiva dedicada enguany a la joieria contemporània que es completarà amb dos demostracions d’ofici sobre aquesta disciplina artesanal de la mà dels joiers Taibe Palacios i Clara Niubó a la seu del Centre d’Artesania Catalunya, durant aquests set dies la Generalitat presentarà un conjunt d'activitats de promoció, coneixement i difusió de l'artesania catalana i d’arreu.

 

CCAM-Artesania Catalunya

 

El centre d’Artesania Catalunya és l’espai on el Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), organisme adscrit al Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, acull la Botiga Empremtes de Catalunya i presenta una programació d’exposicions amb la finalitat de fer arribar a la societat la qualitat i excel·lència de l’artesania catalana, i la seva presència i rellevància en la nostra vida quotidiana. Disposa, a més d’una sala d’actes i una biblioteca amb prop d’un miler de documents.

 

El CCAM té com a missió fomentar la imatge i prestigi social, difondre i preservar el valor patrimonial, millorar la competitivitat i rendibilitat i augmentar la presència internacional i digital del sector artesà, mitjançant actuacions de promoció comercial, cultural, formativa i divulgativa.