Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
7 a 13 octubre Save the date
Generalitat de Catalunya
Tornar

I MOSTRA INTERNACIONAL D'AUDIOVISUALS D'ARTESANIA

CCAM

PORTRAIT OF A WINDUP MAKER

Chema és un arquitecte espanyol expatriat que viu a Amsterdam. Allà ha reconstruït la seva vida creant joguines de corda a partir d'objectes reciclats.

ARTESANÍA

Alguns treballs requereixen valor, enteresa i artesania.

LUTUM ALIUM

'...desechada una Idea,

nace otra desde el Impulso.

En el torbellino caótico de la Creación

fundo el latido del barro con el de Mi Ahora, hasta que el baile del fuego

con la Forma Última me libera,

comunica mi yo con el de Otros y da sentido renovado a mi Existencia...'

CRAFTS&MUSIC

Paul Zinnard interpreta una versió en acústic del tema "A Good Thing That You Know", del seu àlbum Orbit One, al taller de la barretera Charo Iglesias. Aquesta artesana, reconeguda a nivell europeu, defensora dels oficis i exemple de la més alta sofisticació artesana, ens obre les portes del seu taller madrileny per endinsar-nos en el desenvolupament d'un dels seus famosos tallers de formació.

CARA DE DIABLO

Des de la conquesta fins a la revolució, la lluita interminable del bé contra el mal ha estat representada en les dances tradicionals de Mèxic. Felipe Horta treballa des de fa 30 anys com molts altres artesans creant les màscares i vestits que donen identitat a aquestes tradicions a Michoacán.

FFFRESH

L'obsessió per ser 'normals' ens pot sotmetre, en moltes ocasions, a les conviccions socials que ens rodegen. Lligats de mans i peus, ens autoconvencem que hem d'estar dins dels estàndards que ens marca la societat.

SOMOS ARTESANOS – ÁBBATTE

'Somos artesanos' és una sèrie documental produïda per Grosso Modo Studio. En aquesta ocasió ens vam traslladar a Segòvia per conèixer a "Ábbatte", una firma que crea objectes tèxtils fets a mà utilitzant fibres naturals d'alta qualitat amb un disseny basat en els efectes estructurals dels materials.

THE CHAIR MAKER: LAWRENCE NEAL

El mestre artesà Lawrence Neal fa més de mig segle treballant a mà cadires de cadires per a escales exquisides. The Chair Maker explora el seu procés de fabricació, el llinatge històric de les cadires de les escales i l'’amenaça existencial als artesans moderns.

HANDS ON GLASS

Aquest curt documental explora el compromís de vida, la inspiració i la manera de treballar de l'artista finlandesa Elina Salonen, que utilitza el vidre com a principal mitjà d'expressió per desenvolupar la seva obra escultòrica a través de mitjans artesanals.

TRACING 200KG OF MERINO WOOL

Una història plena d'autenticitat, narrada per Manu i Corine, una parella de grangers apassionats per la seva feina, que han aconseguit millorar les seves ovelles merines fins a obtenir una llana de gran qualitat, segurament la més fina d'Europa. Teixidors s'esforça a aconseguir la traçabilitat de totes les matèries amb què treballa amb l'objectiu d'afegir autenticitat i coherència als seus teixits.

SMITHSONIAN FOLKLIFE FESTIVAL: THE CATALAN CRAFTVENTURE

Testimonis, un any després, dels artesans i artesanes que van estar presents en el Smithsonian Folklife Festival de Washington l'estiu de l'any 2018. Tots ells ens fan saber la seva experiència d'aquestes dues setmanes en els Estats Units d'Amèrica.

DISSENY DE PRODUCTE, ARTESANIA I TRADICIÓ | IED BARCELONA

Quan es posen en contacte mestres artesans i dissenyadors, sorgeix la màgia. El resultat d'aquesta col·laboració són productes amb ànima i vida pròpia lligats a la terra i a la tradició. Peces singulars i innovadores creades per alumnes del tercer curs del Títol Superior en Disseny de Producte de l’'IED Barcelona Escola Superior de Disseny i el Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM). Noves sinèrgies entre tradició i disseny, artesania i tecnologia, passat i futur.


Durant les projeccions al MACBA l'il·lustrador Joel Miñana realitzarà il·lustracions en directe de l'activitat.
La il·lustració com a eina de narració en paral·lel a les projeccions.

Adreça de l'acteAuditori Meier del MACBA - Plaça Joan Coromines Barcelona
info@setmanaartesaniacatalunya.cat
934881177
Data 13-10-2019
Inici10:00
Finalització14:00
I MOSTRA INTERNACIONAL D'AUDIOVISUALS D'ARTESANIAI MOSTRA INTERNACIONAL D'AUDIOVISUALS D'ARTESANIAI MOSTRA INTERNACIONAL D'AUDIOVISUALS D'ARTESANIAI MOSTRA INTERNACIONAL D'AUDIOVISUALS D'ARTESANIAI MOSTRA INTERNACIONAL D'AUDIOVISUALS D'ARTESANIAI MOSTRA INTERNACIONAL D'AUDIOVISUALS D'ARTESANIAI MOSTRA INTERNACIONAL D'AUDIOVISUALS D'ARTESANIAI MOSTRA INTERNACIONAL D'AUDIOVISUALS D'ARTESANIAI MOSTRA INTERNACIONAL D'AUDIOVISUALS D'ARTESANIAI MOSTRA INTERNACIONAL D'AUDIOVISUALS D'ARTESANIA
I MOSTRA INTERNACIONAL D'AUDIOVISUALS D'ARTESANIAI MOSTRA INTERNACIONAL D'AUDIOVISUALS D'ARTESANIAI MOSTRA INTERNACIONAL D'AUDIOVISUALS D'ARTESANIAI MOSTRA INTERNACIONAL D'AUDIOVISUALS D'ARTESANIAI MOSTRA INTERNACIONAL D'AUDIOVISUALS D'ARTESANIAI MOSTRA INTERNACIONAL D'AUDIOVISUALS D'ARTESANIAI MOSTRA INTERNACIONAL D'AUDIOVISUALS D'ARTESANIAI MOSTRA INTERNACIONAL D'AUDIOVISUALS D'ARTESANIAI MOSTRA INTERNACIONAL D'AUDIOVISUALS D'ARTESANIAI MOSTRA INTERNACIONAL D'AUDIOVISUALS D'ARTESANIA